Norge
Bildet viser redningsfolk i skredet, lyst opp av lamper.

Sjuende person funnet død i Gjerdrum

Tre nye personer er funnet døde i skredet i Gjerdrum søndag. Den siste ble funnet søndag kveld. Søket etter savnede fortsetter.

En sjuende person er funnet død i Gjerdrum. Personen ble funnet 17.27 søndag. Det fortalte politiet på en presse-konferanse klokken 19 søndag.

– Personen var dessverre død. Men vi fortsetter søket. Og vi har fortsatt håp om å finne overlevende, sier politiet.

Politiet kaller det en rednings-operasjon så lenge de søker i bygningsdeler. Søket vil fortsette utover natten.

I 15-tiden ble den sjette personen funnet død. Personen ble hentet ut på båre. Redingsmannskapet fortsatte letingen nord i skredområdet.

Et leirskred traff Gjerdrum natt til onsdag. Til sammen ti personer var savnet.

– Det ble i dag tidlig gjort funn av ytterligere en person. Denne er dessverre bekreftet død, sa Terje Marstad i Øst politidistrikt til kanalen NRK tidlig søndag. Han er operasjonsleder i politiet.

Personer ble funnet 05.56. Det sa politiet på en pressekonferanse søndag morgen.

Tre av de døde etter skredet ble funnet lørdag.

Én død person ble funnet fredag. Det var 31 år gamle Eirik Grønolen.

Spesielt trente folk fra Oslo brann- og redningsetat og Romerike har søkt natt til søndag. Dette USAR-mannskapet fant den første døde søndag. De fortsetter jobben videre søndag. De har fått hjelp fra folk fra Bergen og Trondheim.

– Vi skal lete i et nytt område. Vi leter også mer mot nord. Der har hunder også markert, sa Kenneth Wangen søndag morgen. Han er innsatsleder i brannvesenet.

Han sa at det fortsatt er en rednings-aksjon. De leter der det er størst sannsynlighet for å finne overlevende. Det betyr at de leter mest inn i ruiner av hus.

– Vi søker fortsatt der vi tror det kan være overlevende. Og der det kan være luftlommer. Det er der vi er nå, sa han.

Fortsatt er arbeidet krevende. Leiren er svært hard. Men det er tørrere i raset. Det gjør det noe sikrere å være i rasområdet. Forsvarets tanks med bro, en brolegger, brukes også. Den lager kortere rømningsvei for redningsfolk og hunder.

– Vi vil fortsette å lete til vi eventuelt blir bedt om å stoppe, opplyste innsatslederen.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå