Norge
Ask 20210105. 
Redningsarbeidere avbryter søket i ruinene, etter at en alarm ble utløst i området. Sju personer er funnet omkommet og tre er fortsatt savnet etter det store jord- og leirskredet som ødela flere boliger på Ask i Gjerdrum onsdag 30. desember.
Foto: Terje Pedersen / NTB

Det har gått et nytt skred i Gjerdrum

Et nytt ras har gått i skred-området. Ingen er skadet. Men det er for farlig å fortsette letingen til fots.

Litt før tolv tirsdag gikk alarmen i Gjerdrum. Redningfolkene begynte å løpe. Alle ble evakuert ut.

– Det har gått et ras mens søket har pågått. Det skjedde ikke langt unna der mannskapene har holdt på å søke. Det sier Roy Alkvist, som er politiets innsatsleder.

Lete-mannskapene var inne i det som kalles det røde området. Alle folk fra brann, politi og helse er nå i sikkerhet. De måtte komme seg ut av området. Ingen er skadd.

– Vi må gjøre en ny vurdering på når det er trygt å gå inn igjen, sier Alkvist.

Alarmene som gikk, kunne høres helt til Ask sentrum.

– Som det ser ut nå, har det gått fint med mannskapene. Men som jeg har sagt tidligere, dette er fylt av risiko. Det kan være farlig å jobbe der, sier Alkvist.

Terje Pedersen var til stede da det nye skredet gikk. Han er fotograf i NTB.

– Alle løp og skrek og kom seg i sikkerhet, forteller han.

Få minutter før alarmen hørtes et drønn og bulder østover i dalen, sier fotografen. Men det er ikke bekreftet at dette hadde noe med det nye raset å gjøre.

Tre personer er fortsatt savnet etter leirskredet onsdag 30. desember. Sju personer er funnet døde. De er alle identifisert. Det er ikke gjort funn så langt tirsdag.

Mandag ble en hund funnet i live. Politiet sier at hunden gir nytt håp i letingen etter overlevende personer.

– Det var en gladmelding i går. Det ble funnet en hund. Det gir oss nytt håp om å finne flere overlevende. Det sa Alkvist tirsdag morgen.

Les også: Ingen funnet i Gjerdrum i natt

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå