Norge
Bildet viser området der skredet gikk på Gjerdrum. Flere ødelagte hus ligger i leiremassene.

Familiene ber om at letingen fortsetter raskere

Tre personer er fortsatt ikke funnet etter skredet i Gjerdrum. Familiene til de savnede ønsker at letingen skal fortsette like raskt som før.

Fremdeles er tre personer savnet etter skredet i Gjerdrum i Viken. De er trolig døde. Familiene deres ønsker at letingen etter dem skal skje raskere.

Men letingen fortsetter trolig ikke før neste uke. Det sa politiet onsdag.

Odd Steinar Sørengen skulle ønske at de fortsatte å lete i samme tempo som før. Han savner sin samboer Ann-Mari og deres datter Victoria etter skredet.

– I går fikk jeg høre, av politiet, at det kan ta én, to, tre eller fire uker. Det er før letearbeidet etter de savnede fortsetter. Det er ikke til å leve med. Ventetiden og usikkerheten er helt uutholdelig. Det eneste jeg og andre pårørende ønsker, er å få tilbake de savnede. Slik at vi kan få en grav å gå til, sier Sørengen til avisa Romerikes Blad.

– Hvis jeg ikke får tilbake jentene mine, kommer jeg aldri til å bli folk igjen, fortsetter han.

LES OGSÅ: – Ikke lenger håp om å finne overlevende

Karl-Vidar Solberg er lensmann i Ullensaker lensmanns-distrikt. Han forstår familienes ønske. Og at det er en vanskelig situasjon for dem.

– Men for å kunne gjennomføre nye, målrettede søk må vi legge en plan. Det er for at søket kan gjennomføres på en trygg og forsvarlig måte for letemannskapene. Dette er fortsatt et område utsatt for ras. Og vi ønsker ikke flere tap av menneskeliv, sier han.

Den tredje savnede er 49 år gamle Rasa Lasinskiene. Sju personer er funnet dødet i skredet. Skredet skjedde onsdag 30. desember.

(©NTB)

jonas.berge@ntb.no
Bilde: zzfT1LA5zXw
Sju personer er funnet omkommet i kvikkleireskredet på Ask i Gjerdrum. Tre er fortsatt savnet. Foto: Heiko Junge / NTB

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå