Norge
Gjerdrum 20210108. 
Oversiktsbilde over leirskredet i Ask, med politiets sperrebånd. Flere boliger er tatt av et stort jord- og leirskred i Ask i Gjerdrum onsdag 30. desember. Sju personer er funnet omkommet og tre er fortsatt savnet.
Foto: Heiko Junge / NTB

Politiet venter til mandag med lete mer i Gjerdrum

Politiet sier de planlegger å fortsette søket i Gjerdrum mandag neste uke. De antar at dem som ennå er savnet etter skredet er døde.

– Det er et stort område skredet har gått i. Til tider er det svært ustabilt og farlig for lete-mannskapene som skal inn fra bakken. Det sier Anders Mansaas fra Øst politidistrikt i en pressemelding.

– Det er derfor svært viktig at vi får lagt planer for hvor vi skal søke. Samtidig er det viktig å ivareta sikkerheten til dem som skal gjøre jobben sin.

De pårørende har fått beskjed om hvordan arbeidet ligger an.

Politets arbeid fortsetter med full styrke, men nå handler det om planlegging. Det er tre personer som fortsatt er savnet. Det er Rasa Lasinskiene (49) og mor og datter Ann-Mari Olsen-Næristorp (50) og Victoria Emilie Næristorp-Sørengen (13).

Sju personer er funnet døde i skredet.

Søket på Ask i Gjerdrum ble satt på vent tirsdag i forrige uke. Det var fordi det gikk et mindre skred i skred-området. Samme dag sa politiet at de ikke lenger har håp om å finne overlevende i skredet.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå