Norge
Bildet er av prinsesse Ingrid Alexandra. Hun står mellom to trær.

Nå er prinsessen 17 år

Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 17 år torsdag.

Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 17 år torsdag. Hun er nummer to i rekken for å arve tronen i Norge. Bare kronprins Haakon er foran i rekken. Han er faren hennes.

Prinsessen ble født onsdag 21. januar 2004. Hun ble døpt 17. april samme år. Det ble gjort av biskop Gunnar Stålsett. Prinsessen ble konfirmert høsten 2019.

Slottet beskriver prinsessen som en aktiv jente. Hun liker å stå på ski og drive med kickboksing. Hun gjør det godt i idrett. Det har også mange andre i konge-familien gjort før henne. I fjor vant hun gull i norges-mesterskap i surfing for juniorer. Hele konge-familien fulgte med som tilskuere.

Hun er også kjent for å være opptatt av miljøet.

Det var det også tema for det første oppdraget hun hadde som kongelig. Hun gjorde det sammen med moren sin. Det er kron-prinsesse Mette-Marit. De møtte Miljøagent-paraden på Slottsplassen. Det var en feiring av Verdens miljødag. Over 1.000 barn og unge fra organisasjonen Miljøagentene deltok, skriver Slottet.

Hun åpnet en skulptur-park i Slottsparken i 2016. Den er populær blant barn og andre gjester. Skulpturene er laget med inspirasjon fra tegninger laget av barn. De ble sendt inn, og prinsessen valgte hvilke som skulle bli laget.

Mer fra Norge

På forsiden nå