Norge
Bildet er et nærbilde av ansiktet til kong Harald.

Kong Harald er sykemeldt

Kongen av Norge er sykemeldt til 31. januar. Årsaken skal være et vondt bein.

Kronprins Haakon skal lede statsråd 29. januar siden kong Harald er syk. De skriver Kongehuset i en pressemelding.

Kongen har vært sykemeldt flere ganger det siste halvannet året. Den siste gangen var i september. Da var det som følge av en operasjon av hjertet. I januar i fjor ble han sykmeldt som følge av at han var svimmel. Høsten før var han syk med en virus-infeksjon.

Kongen har flere ganger sagt at han synes det er trygt å la kronprinsen passe på tronen.

– Både kong Haakon og Olav var konger som gjorde ting alene. Min far slapp meg ikke til i det hele tatt. Vi driver mer ut fra en tanke om samarbeid. Det er andre tider. Jeg kaller oss et team. Det er hoffet, kronprinsparet og oss. Det er en styrke, sier kong Harald. Det gjør han i boka «Kongen forteller». Den er skrevet av Harald Stanghelle.

Det er litt over to uker siden det ble kjent at kongen og dronningen har fått sin første dose vaksine mot korona. De skal snart ha en ny dose. Det er fordi de to dosene skal bli gitt med tre ukers mellomrom.

17. januar i år var det 30 år siden kong Harald og dronning Sonja ble Norges kongepar. De brukte anledningen til å takke befolkningen for både gode, morsomme og triste opplevelser.

– Vi er dypt takknemlige for at vi alltid blir tatt så varmt og gjestfritt imot når vi kommer på besøk. Uansett hvilken anledning, sa kongeparet i en hilsen til det norske folk.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå