Norge

Mistenker mutert virus på sykehus

Flere pasienter og ansatte på Sykehuset Østfold har testet positivt for korona. Sykehuset tror det er snakk om mutert virus.

Det er utbrudd av korona på Sykehuset Østfold. Til sammen 16 pasienter og ansatte er smittet. Fredag morgen var det krisemøte på sykehuset, som ligger på Kalnes.

– Sykehuset håndterer utbruddet som om det skulle være det muterte viruset. Det sier presse-kontakt Anne-Grete Melkerud til NRK.

– Vi har testet både ansatte, pasienter og nær-kontakter til de smittede. Laboratoriet vårt har mistanke om at dette kan være et mutert virus. Det sier fag-direktør Helge Stene-Johansen. Han sier mange folk er satt i karantene.

Sykehusets egen analyse viser at det snakk om mutert virus. Men prøvene er sendt til FHI. Der skal de analyseres mer, for å finne ut om det er den muterte varienten.

Nå venter sykehuset på svar.

– Vi så at smitten spredte seg så raskt blant de ansatte. Så vi handlet som det skulle vært det muterte viruset, før vi hadde tatt noen prøver. Det sier Stene-Johansen.

Denne uken startet sykehuset å vaksinere ansatte. Men så langt er bare 816 av de 5.000 ansatte vaksinert. De håper de skal få flere vaksiner.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå