Norge
Bildet viser kunnskapsminister Guri Melby.

Regjeringen avlyser skriftlig eksamen

Regjeringen avlyser eksamener til våren. Årsaken er pandemien.

Regjeringen avlyser skriftlig eksamen denne våren. Det sa Guri Melby på en pressekonferanse mandag. Hun er kunnskapsminister.

Årsaken er korona-pandemien. Elever i Norge har fått ulik undervisning det siste skoleåret. Noen steder har skolene drevet på rødt nivå. Og mye undervisning har vært digital.

Avlysingen gjelder elever på ungdomsskolen. Og elever på videregående skole. Elever på tiende trinn skal ha muntlig eksamen. Det samme skal elever som avslutter videregående. Alle andre skal ikke ha muntlig eksamen.

– Vi skulle veldig gjerne ha gjennomført alle eksamener som planlagt, sa Melby.

Noen får likevel ta eksamen som planlagt. Det gjelder for eksempel privatister. De har selv ansvar for egen opplæring. Noen trenger også eksamen for å få vitnemål. Regjeringen vil prioritere disse, slik at de får komme seg videre.

Regjeringen har blitt presset den siste tiden. Noen vil ha eksamen som planlagt, andre ikke. For noen er eksamen en mulighet til å bedre karakteren i et fag. De får en vurdering fra noen utenfra. Mens andre vil kunne få en dårligere karakter på grunn av eksamen.

Karakterene er viktige. De avgjør hva elevene kan få studere videre.

Alle muntlig-praktiske og praktiske eksamener blir også avlyst.

Mer fra Norge

På forsiden nå