Norge

Mutert virus i Haugesund og Lillestrøm

I Lillestrøm stenges skoler. I Haugesund må flere hundre folk testes. I begge byene er det oppdaget smitte med den britiske varianten av viruset.

Tre personer i Lillestrøm er smittet av det britiske mutant-viruset. Det sier kommune-overlege Bettina Fossberg. Tilsammen 14 stykker har testet positivt for korona. Nesten 300 er i karantene. Tre skoler og ett håndballag er berørt av utbruddet.

Den britiske mutasjonen er også oppdaget i Haugesund. Det er en person på Aibels verft som er smittet.

– Vi har en smittet som ble oppdaget på mandag. I går fikk vi vite at det var den engelske varianten. Han er satt i isolasjon. Nærkontakter er identifisert. De er satt i karantene. Men ingen av dem har fått påvist smitte. Det sier kommunikasjons-direktør Mona Winge til NTB.

Selskapet samarbeider tett med Haugesund kommune. Kommunen har bestemt seg for å teste mange.

– Flere hundre skal testes. Då det er en god del. Vi velger å gå veldig bredt ut. Det er ikke vanlig, men vi gjør det i dette tilfellet. Det sier kommune-overlege Jostein Helgeland til Haugesunds Avis.

Selskapet stenger ikke ned. Det sier Winge. De som blir testet, får jobbet som vanlig. Men på fritiden må de være i karantene.

– Vi har kontroll på situasjonen. Men vi er spente på å se resultatet i løpet av formiddagen, sier hun.

Arbeideren har vært i Norge før grensene i praksis ble stengt 29. januar. Dermed er det ikke snakk om import-smitte.

Personen har vært i arbeid ved bedriften. Arbeideren har ikke vært i kontakt med folk som bor i byen ellers, sier kommuneoverlegen.

– Vi undersøker nå om flere på arbeidsplassen kan være smittet. Eller om smitten kan komme fra selve arbeidsplassen. Det sier Helgeland.

Siste utgave

På forsiden nå