Norge
Trondheim 20200222. 
Prinsesse Astrid  ser i finalene på sprint under  Ski Tour 2020 i Trondheim.
Foto: Terje Pedersen / NTB

Prinsesse Astrid fyller 89 år

Prinsesse Astrid er kongens storesøster. Hun fyller 89 år fredag.

Prinsesse Astrid Maud Ingeborg ble født i 1932. Hun ble det nest eldste barnet til kong Olav og kronprinsesse Märtha. Hun vokste opp på Skaugum i Asker. Prinsessen flyktet sammen med familien da tyskerne invaderte Norge 9. april 1940.

– Prinsesse Astrid har lagt særlig vekt på omsorg for de svake i samfunnet. Hun har vært opptatt av inkludering av dem som er litt annerledes. Prinsessen har stor glede av sport og friluftsliv. Hun er en trofast gjest i Holmenkollen og ved andre store idretts-arrangementer. Det skriver Kongehuset i sin biografi.

Prinsessen er én av kongens to storesøstre. Den andre søsteren er prinsesse Ragnhild. Hun døde i 2012.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå