Norge
Bildet er av to soldater i vinterkamuflasje. De ligger i snø. Det er tatt i forbindelse med en øvelse.

Soldat fra Nederland døde i Norge

Det blir etterforsket hva som førte til at en soldat døde i en militærleir i Nord-Norge. Både vanlig politi fra Norge og militær-politi fra Nederland skal jobbe med saken.

En soldat fra Nederland ble funnet død lørdag. Det er ukjent hva soldaten døde av. Han var på området soldater fra Nederland bruker i Norge for tiden. Det er i militærleiren Skjold. Den er i Målselv i Troms og Finnmark fylke.

– Nå blir saken etterforsket av både sivilt politi og militær-politi fra Nederland. Jeg kan ikke si noe om hva som førte til at en person er død, sier Thomas Gjesdal til kanalen NRK. Han er pressevakt i Forsvaret.

Det er sendt flere personer fra militær-politiet i Nederland til Norge. De skal etterforske hva som har skjedd, sier Mike Hofman til NRK. Han er løytnant og pressevakt for militær-politiet i Nederland.

NOS skrev om dødsfallet først. De er en kringkastings-stiftelse i Nederland.

Soldatene fra Nederland kom til Norge for å delta i en stor øvelse. Det skulle være totalt 10.000 soldater, og rundt 3.400 skulle komme fra andre land. Nederland var et av disse. Men øvelsen ble avlyst som følge av smitte med korona.

Det ble oppdaget korona hos flere av soldatene bare noen dager etter at det kom til Norge. Øvelsen ble avlyst da nesten 100 soldater var smittet. Det er ukjent om den døde soldaten var smittet med korona. Totalt var det rundt 500 soldater fra Nederland i Norge. Denne gruppa skulle reise fra Norge i slutten av mars eller starten av april, sier Gjesdal.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå