Norge
Sandvika 20210206. 
Folk på isen ved Kadettangen ved Sandvika. Redningsselskapets luftputebåt Isvekteren er flyttet fra Mjøsa til Bærum for å øke beredskapen mellom Kadettangen og Fornebu.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Ber folk være forsiktige ute på isen

Været blir mildere i Oslo. Brannvesenet i Oslo advarer om utrygg is. De ber folk være forsiktige.

– Forandringer i isen kan skje fort. Da er det viktig at man er oppmerksom og forberedt. Det sier Sigurd Folgerø Dalen i en pressemelding. Han er kommunikasjonssjef i Oslo brann- og redningsetat.

Det har vært kaldt en lengre periode i Sør-Norge. Nå er været i ferd med slå om. I Oslo-området er temperaturene ventet å stige daglig fremover.

De siste ukene har en flere personer gått gjennom isen ulike steder i landet. Flere har også blitt sendt til sykehus. To personer har druknet.

– Vi ber ikke ber folk holde seg vekk fra isen. Men vi sier at de må være forsiktige. Ikke ta noen unødvendige sjanser. Hold deg til områder hvor du kjenner forholdene. Det sier Dalen.

Folk bør alltid gå ut ifra at isen er utrygg. Det sier brannvesenet. De bør aldri gå over isen alene. Skulle man gå gjennom isen, bør man prøve å dra seg opp samme veien som man kom fra, lyder rådene fra brannvesenet.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå