Norge
Kristiansand 20210219. 
Ordfører Jan Oddvar Skisland t.h. før  pressekonferanse om koronasituasjonen i Kristiansand.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Smitterekord i Kristiansand

Smitten sprer seg i Kristiansand. Dette er nå den storbyen i Norge med nest flest smittede, sier ordføreren.

– Hvis vi ikke får snudd dette i løpet av neste uke, er vi helt nødt til å ha strengere tiltak. Det sa Jan Oddvar Skisland på en pressekonferanse fredag. Han er ordfører i Kristiansand.

Kristiansand er nå den storbyen i Norge med nest flest smittede per 100.000 innbyggere. Det er ifølge ordføreren. Totalt de siste 14 dagene er det påvist 173 tilfeller av smitte i byen.

Hun forteller at situasjonen i Kristiansand har utviklet seg. For en uke siden hadde byen tre til fire klynger med smitte. Men nå har de flere. Smitten har spredd seg på skoler. De finner klynger med ukjente smitte-veier.

Onsdag innførte kommunen noe strengere tiltak. Blant annet måtte folk som skulle på restaurant eller treningssenter registrere seg.  Men stort sett er det de nasjonale tiltakene som gjelder.

– Den kommende uka blir viktig, sa Skisland.

Folkehelseinstituttet (FHI) bruker fem nivåer av risiko. Nå er Kristiansand på nivå 3. Det er fare for at de må opp på nivå 4.

Folk i Kristiansand må holde avstand. De må være sammen med færrest mulig. Det var budskapet fra Camilla Dunsæd på pressekonferansen. Hun er kommunedirektør.

– Vi må stoppe smitten, før den stopper oss, sa hun.

Smitten i Kristiansand er på en «all time high». 24 nye tilfeller av smitte er oppdaget siden torsdag. Det er sannsynlig at det vil dukke opp flere før neste rapportering fredag klokken 13.00.

– Så høye smittetall på et døgn har vi ikke hatt før. Det sier Priscilla Hilton. Hun er assisterende kommune-overlege.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå