Norge
Bildet er av et gult skilt som peker i retning av der det er mulig å ta vaksine mot korona (covid-19).

Flere enn fire av fem vil ha korona-vaksine

Flere enn fire av fem i Norge sier at de vil ta vaksine mot korona når det blir mulig. Aldri før har så mange sagt ja.

81 prosent av alle som er spurt sier de vil ta en vaksine. Det viser nye tall fra Norsk korona-monitor. Det er en undersøkelse laget av selskapet Opinion. Bare åtte prosent sier klart nei til å ta vaksine mot korona.

Det har aldri vært flere som sier ja på spørsmålet om de vil ta en vaksine mot korona. Mens andelen som sier ja er 81 prosent nå, var den på 76 prosent i januar. I desember svarte 67 prosent ja. Det er flest personer over 60 år som sier ja. Flere enn ni av ti i den gruppa svarer ja.

Den samme undersøkelsen viser at folk flest synes det går for sakte med vaksineringen. Bare 28 prosent sier at de har tillit til at det går fort nok i Norge. 51 prosent sier nei til at det går fort nok. Men det er en bedring fra januar.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå