Norge

Borgarting lagmannsrett skal behandle Baneheia-saken

Borgarting lagmannsrett skal behandle saken til Viggo Kristiansen. Det har Høyesterett bestemt.

Det blir Borgarting lagmannsrett som skal behandle Baneheia-saken på nytt. Det har Høyesterett bestemt. Drapsdømte Viggo Kristiansen ba om at saken ble åpnet på nytt. Gjenopptakelses-kommisjonen sa ja til det i februar.

Alle i ankeutvalget i Høyesterett var enige i at Borgarting skulle få saken.

– Dersom særlige grunner taler for det, kan saken henvises til ny behandling ved en annen lagmannsrett. Partene har fått anledning til å uttale seg. Det skriver Høyesterett i beslutningen.

Advokat Arvid Sjødin er Kristiansens forsvarer.  Han mente det mest naturlige og enkleste for alle parter var om Borgarting skulle behandle saken. Det sa han til nyhetsbyrået NTB i forrige uke.

Saken kunne ikke gått for Agder lagmannsrett. De dømte Kristiansen forrige gang saken ble behandlet.

I forrige uke bestemte også Riksadvokaten at Oslo statsadvokat-embeter skal gå igjennom saken. Og ikke Agder statsadvokat-embeter. De skal si om det bør bli en ny runde i lagmannsretten. Eller om Kristiansen skal få en dom som frifinner ham uten rettssak.

Kristiansen ble dømt til 21 års forvaring for voldtekt og drap på to små jenter. Åtte år gamle Stine Sofie Sørstrønen og ti år gamle Lena Sløgedal Paulsen ble voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000.

Jan Helge Andersen ble dømt til 19 års fengsel. Han har sonet ferdig.

Siste utgave

På forsiden nå