Norge

Hit flytter asylsøkerne fra Moria

Sju familier fra Syria kommer til Norge i dag (onsdag). Ventetiden i flyktningleiren i Moria i Hellas er over.

33 asylsøkere kommer til Norge. De er fra sju familier fra Syria. Familiene ble hentet til Norge fra Hellas, skriver nyhetsbyrået NTB.

På de greske øyene er det flere flyktningleirer. Tusener av asylsøkere venter på å få søknaden sin behandlet. Det er første steg på å komme videre til Europa.

Norge henter 50 asylsøkere. De er valgt ut av norske myndigheter. Politiet har sjekket asylsøkernes historie nøye.

Regjeringen ble i september i fjor enig om hvor mange som fikk komme til Norge. Det skjedde etter en brann i flyktningleiren Moria i Hellas. Da mistet svært mange asylsøkere alt de hadde.

Klar Tale har i flere år skrevet om forholdene for asylsøkere i Hellas. Land i Europa har kranglet om hvem som har ansvaret for flyktninger og migranter som kommer med båt.

Onsdag kommer 33 asylsøkere til Norge. Resten kommer noe senere. Årsaken er sykdom, ifølge VG.

Alle de 50 skal få behandlet asylsøknadene i Norge.

Kjell Ingolf Ropstad er barne - og familieminister. Han snakket i Nyhetsmorgen til kanalen NRK onsdag morgen. Han fortalte at familier fra Syria ble valgt ut. Det er fordi svært mange av syriske asylsøkere får opphold i Norge, etter kravene som gjelder.

Gruppa på 50 er en del av de 3.000 kvoteflyktningene som kommer til Norge i 2021.

Asylsøkerne fra Syria skal først i karantene. De skal bo på Utlendingsdirektoratets ankomstsenter. Det ligger i Råde i Østfold. Dersom asylsøkerne får bli i Norge, blir de sendt ut til ulike kommuner i Norge. Det sa Ropstad.

I alt kommer ti familier til Norge. Det har Politiets utlendingsenhet (PU) tidligere sagt. De fleste asylsøkerne skal få avgjort asylsøknaden sin innen tre uker etter at de har kommet til Norge, ifølge Utlendings-direktoratet.

Siste utgave

På forsiden nå