Norge
Bildet viser Haukeland sykehus i Bergen.

Ny variant av korona-viruset i Norge

En ny variant av korona-viruset er oppdaget i Norge. Den kalles den brasilianske varianten.

Korona-viruset endrer seg hele tida. Den britiske varianten sprer seg stadig i Norge. Men nå er det oppdaget en ny mutasjon her i landet. Det er den brasilianske varianten, skriver avisa Bergens Tidende.

Den brasilianske virusvarianten er oppdaget på Vestlandet. Først ble en person i Årdal smittet. Personen var smittet ved innreise til Norge. Personen har hele tida vært i isolasjon. Senere ble to nærkontakter også smittet av denne varianten av viruset. De er i karantene, skriver Årdal kommune i en pressemelding.

Varianten er trolig mer smittsom. Vaksinene kan også virke dårligere mot denne.

– Meg bekjent er dette det første tilfellet i Norge. Det er virkningen av vaksiner som bekymrer oss mest ved slike mutasjoner. De kan virke dårligere med denne typen virus, sier  Espen Rostrup Nakstad til NTB. Han er assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet.

Den brasilianske mutasjonen ble oppdaget i en virusprøve. Prøven er sjekket på Haukeland universitetssjukehus i Bergen.

Mer fra Norge

På forsiden nå