Norge

Mye av landet skal få en følelse av vår

Det skal fortsatt være vinter helt nord i Norge. Men resten av Norge kan få følelsen av at våren nærmer seg.

– Jeg kan nok tro at folk synes det føles som om våren er på gang, sier Tone Christin Thaule. Hun er meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Men selv om det er sol og fint vær sør i landet, vil det fortsatt være kaldt om natta. Det gjelder særlig i indre strøk i landet.

I Nord-Norge vil det fortsatt være vinter. Både i helga og til uka vil temperaturene være kaldere enn null grader.

Mye av været i Norge i helga blir styrt av det samme vær-systemet. Det er et lavtrykk i Barentshavet.

Det vil føre til at det blir mer vind i Nord-Norge fra fredag. Det skal komme sludd og snø. Det kan bli varmere, og da blir det regn på kysten. På slutten av helga blir det kaldere igjen. Det blir regn og stiv til sterk kuling på stedene som er utsatt for sterkt vært.

– Det ser bedre ut i sør i starten av helga. Her er det roligere vind. Men det kan komme nedbør fra nord. Den når Trøndelag og Møre og Romsdal i løpet av fredagen, sier meteorologen.

Det blir også mer skyer helt nord på Østlandet og Vestlandet. Været blir bedre jo lenger sør du bor.

Lørdag vil det komme nedbør litt lenger mot sør i landet. Men det skal fortsatt være bra med sol helt sør på Vestlandet, Østlandet og i Agder.

På søndag får også folk i Rogaland merke lavtrykket i Barentshavet. Da kan det bli regn. Områdene fra Agder og østover kan forvente finere vær og bra temperaturer.

For noen kan det bety en tidlig start på båtsesongen. Det kan bli mulig å få båten på sjøen før påsken starter.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå