Norge
Bildet er av Oslo universitetssykehus. Det er tatt i mørket. Det er snø på bakken. Det er et skilt som viser til akuttmottak og ambulanse.

Helse sør-øst tror mange flere vil trenge hjelp på sykehus

Om få uker kan det være tre ganger så mange som må på sykehus med korona. Håpet er at strenge tiltak kan hindre dette, sier direktøren i Helse sør-øst.

Helse sør-øst tror mange flere vil ha behov for hjelp med korona på sykehus i ukene som kommer. De håper sterke tiltak vil ha en effekt. Det kan hindre at de får 620 pasienter på samme tid. Det er anslaget til Folkehelse-instituttet (FHI) om tiltakene ikke virker som de håper.

– Vi har regnet oss fire uker fram i tid. Vi har fulgt modellen til FHI. Den sier at vi må være klare for rundt 620 pasienter på sykehus i vår region. 150 av disse vil ha behov for intensiv hjelp, sier Cathrine Lofthus torsdag. Hun er direktør i Helse sør-øst.

Hun sier at modellen til FHI er med mindre strenge regler. Den tar heller ikke hensyn til om det går fort eller sakte med vaksineringen.

– Vi håper at tiltakene som er innført, skal gi effekt. Da vil vi ikke få et så høyt antall som dette, sier Lofthus.

Det er nå 195 smittede som får hjelp med korona på sykehus i Helse sør-øst. 34 av dem er koblet til en maskin som hjelper dem å puste. De fleste er smittet med det muterte viruset som ble oppdaget i Storbritannia.

Mer fra Norge

På forsiden nå