Norge
Bildet viser byråd for helse Robert Steen. Han ønsker å masse-teste elever. lærere og andre i Oslo.

Oslo ønsker å teste alle elever og lærere hver uke

Oslo kommune ønsker å teste elever og lærere hver uke. Det er for å kunne holde skolene åpne. Men da må regjeringen endre reglene.

Oslo kommune ønsker å masse-teste elever og lærere hver uke. Det er for å kunne holde skolene åpne. Men da må regjeringen endre reglene.

Det er 90.000 elever i Oslo. For å teste alle disse hver uke, må byrådet sette i gang en såkalt screening. Det skriver avisa VG.

Screening er testing av store grupper friske mennesker. Det er personer som ikke har symptomer. De er heller ikke nærkontanter til smittede.

Byrådet ønsker også å teste helsepersonell som ikke er vaksinert. I tillegg vil de teste lærere og bygnings-arbeidere. Til sammen skal kommunen da kunne teste opp mot 230.000 personer i uken.

– Vi trenger at staten endrer definisjonen. Slik at screening og avlesing av disse testene ikke lenger defineres som helsehjelp. Det sier helsebyråd Robert Steen.

Når screening kalles helsehjelp, må nemlig helsepersonell gjøre jobben. Det vil være praktisk umulig med testing av s mange.

Mer fra Norge

På forsiden nå