Norge

Politiet vil avhøre Erna

Politiet har kalt inn statsminister Erna Solberg til avhør. De etterforsker om hun brøt reglene for smittevern på Geilo i vinterferien.

Statsminister Erna Solberg er kalt inn til avhør. Politiet vil snakke med henne. De etterforsker om hun brøt reglene for smittevern på Geilo i vinterferien.

– Det er vel naturlig å snakke med statsministeren og hennes mann, sier Per Morten Sending til nyhetsbyrået NTB. Han er påtaleleder i politiet i Buskerud.

Han forteller at de har vært i kontakt med statsministeren og hennes folk. Det er for å finne tidspunkt for avhøret. De er også i gang med andre avhør i saken. Politiet sjekker om reglene for smittevern ble brutt da statsministeren feiret sin 60-årsdag på Geilo i Viken.

– Det har jo kommet fram opplysninger i medier. Men vi må nesten gjøre undersøkelser selv. Det er for å se hva som har skjedd og sammenstille det med lokale og sentrale regler. Og se om det er noe som må reageres på, sier Sending.

Han tør ikke si noe om når de er ferdig med saken.

Erna Solberg og familien brøt reglene om smittevern. Det skjedde på vinterferie på Geilo. Det ble kjent forrige uke. Over ti personer var samlet. Det skjedde både på en restaurant og i en leid leilighet. Solberg har selv beklaget dette.

Et titalls personer har anmeldt statsministeren til politiet. Det skriver avisa VG.

– Politiet har som kjent selv åpnet etterforskning av saken. Slik at disse anmeldelsene blir gått igjennom. Så blir de lagt vekk dersom de handler om det samme, sier Per Morten Sending til avisa. Han er seksjonsleder i Sørøst politi-distrikt.

Siste utgave

På forsiden nå