Norge
Bildet viser folk i et alpinanlegg på fjellet.

De passer på i påsken

Røde Kors passer på turistene som drar til fjells i påsken. Men de ber alle om å følge råd og regler.

I fjor påske var forbudt å dra på hytta. I år kommer svært mange til å dra dit. Da trenger mange hjelp.

Mer enn 1.200 frivillige i Røde Kors er i beredskap før påsken. De er på vakthytter eller hjelper hjemmefra i påskeuka.

– Vi håper og tror at mange vil trekke ut i naturen denne påsken. Da skal de vite: Våre frivillige er klare til å rykke ut på kort varsel. De vil hjelpe der det er behov, sier Bernt G. Apeland. Han er general-sekretær i Røde Kors.

Omtrent 6.000 personer er med i Røde Kors hjelpekorps. I en vanlig påske gjennomførerer de over 200 søk- og redningsoppdrag. I tillegg behandler de over 600 store og små skader på folk. Det skjer ved skianlegg, ved sjøen og på høyfjellet.

Rundt 150 hytter fungerer som vaktstasjoner i fjellet og langs kysten. Mange frivillige bruker ferien på å ha forsterket hjemmevakt. Da kan de raskt trå til i nærområdet hvis uhellet er ute.

Røde Kors ber alle om å følge gjeldende råd og regler. Det gjelder både korona-reglene og regjelne om hvordan folk skal ferdes i fellet. Koronavett og fjellvett blir like viktig å ha i bakhodet, sier organisasjonen.

– Velg gjerne turmål der det vanligvis ikke er så mange. Ta to steg til siden hvis det blir vanskelig å holde 2 meters avstand. Det anbefaler Røde Kors.

Mer fra Norge

På forsiden nå