Norge
Bildet er av kirka og annen trehusbebyggelse på Røros. Det er snø på bakken og litt skyer på en ellers blå himmel.

Røros og Kragerø sliter med å teste alle som vil

For mange tester seg mens de er på hytta, ifølge kommunene Røros og Kragerø. De sliter med å få gjort nok korona-tester.

Det er først og fremst folk som bor i Kragerø kommune som får teste seg der i påsken. Det skriver Kragerø Blad Vestmar. Det gjør at folk som er på hytta får nei til å teste seg for korona. Grunde Knudsen er ordfører i Kragerø. Han sier at et titalls hytteeiere har ringt for å få teste seg siden helga.

– De må reise hjem, sier han til kanalen NRK. Det er også rådet fra regjeringen. Folk bør reise hjem hvis de blir syke. De skal også bli hjemme hvis de er i karantene.

Nyhetsbyrået NTB skriver at flere har reist til Røros for å være i karantene på hytta. Det gjør at kommunen sliter med å få testet alle som ønsker det. De har bedt om hjelp fra Trondheim kommune. Årsaken er at mange av de som tester seg på Røros, er fra Trondheim.

Røros har også ansvar for tester for nabokommunen Os. Der er det også mange som har hytte.

– Vi har stor kapasitet for å gjøre tester. Men dette er første gang vi har blitt såpass presset på kapasiteten. Det er noe helt nytt, sier Isak Veierud Busch. Han er ordfører på Røros.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå