Norge
Bildet viser skipet Eemslift Hendrika

Kystverket: Lasteskip utenfor Ålesund kan velte

Et lasteskip fra Nederland mistet motorkraft mandag kveld. Mannskapet er hentet ut, og skipet er nå i drift utenfor Ålesund.

Et lasteskip fra Nederland sendte mandag ut nødsignal. Lasten på skipet hadde flyttet seg til den ene siden. Skipet fikk slagside. Det vil si at skipet heller mot den ene siden. Det er fare for at skipet kan velte.

Mandag kveld mistet skipet motorkraften. Lasteskipet heter Eemslift Hendrika. Alle som var om bord, er reddet ut av skipet. Skipet er lastet med servicebåter som skulle til Trøndelag.

I tillegg til lasten er det mye olje om bord i skipet. Det er snakk om 353 kubikk råolje, 75 kubikk diesel og 10 kubikk smøreolje. Om skipet velter, kan oljen renne ut i sjøen. Det kan være skadelig for miljøet.

Skipet flyter nå i Norskehavet, omtrent 130 kilometer utenfor Ålesund. Det ser ikke ut til at det vil drive i land med det første.

Kystverket har sendt ut et skip som skal overvåke det tomme skipet. Det skal være fremme ved Eemslift Hendrika tirsdag ettermiddag.

Det er eieren av skipet og Kystverket som skal prøve å redde skipet og lasten på det. Dårlig vær gjør rednings-arbeidet vanskelig.

Mer fra Norge

På forsiden nå