Norge

Det skal være muntlig eksamen denne våren også

Det blir muntlig eksamen for mange elever i vår. Det er mulig å gjøre selv om det er korona, sier Guri Melby.

Flere typer eksamen er avlyst. Det blir verken skriftlig, praktisk og praktisk-muntlig eksamen denne våren. Alt er for å hindre smitte med korona. De som tar eksamen som privatist skal gjøre det som normalt. Det blir også muntlig eksamen som for de som skulle ha det i år uten korona.

Alle elever i 10. klasse skal ha muntlig eksamen. Det blir også muntlig eksamen for elever som går siste året på studie-forberedende og påbygg i videregående skole. Der skal det være like mange som i et normalt år.

Regjeringen ønsket at flere elever på videregående skulle ha muntlig eksamen. Men de velger å holde seg til planen slik det har vært i tidligere år.

– Vi har valgt å høre på de som jobber med utdanning. De har ment at det ville kreve for mye å ha muntlig eller praktisk-muntlig eksamen for alle disse elevene på videregående. Vi har stor forståelse for at elever og lærere står i en vanskelig tid. Derfor er det ikke riktig å endre på planen for eksamen nå, sier Guri Melby. Hun er kunnskapsminister.

Dette er planen for eksamen våren 2021:

  • Alle skriftlige eksamener for elever er avlyst.
  • Alle muntlig-praktiske og praktiske eksamener for elever er avlyst.
  • 10. trinn skal ha muntlig eksamen som er laget lokalt.
  • Elever på VG3 skal ha muntlig eksamen som er laget lokalt.
  • Det skal være eksamen for privatiser. Det skal også være det for elever som må ta eksamen for å få vitnemål, fagbrev eller svennebrev.
  • Elever som har krav på en ny, utsatt eller særskilt eksamen denne våren skal ha det med privatistene.
  • Det skal være fagprøver og svenneprøver. Men de må følge regler for å hindre smitte.

Siste utgave

På forsiden nå