Norge
Bildet viser et skilt med teststasjon covid-19

To døde etter ulovlig samling i Gran

To personer har dødd etter å ha vært på et ulovlig arrangement. De var smittet med korona. Flere som var der er smittet.

En kvinne i 70-årene døde søndag. Hun var smittet med korona. Det er den andre personen som er død etter en ulovlig samling i påsken.

Flere personer samlet seg hos en mann i Gran kommune. Mannen var i 60-årene. Han døde i forrige uke. Han var også smittet med korona.

De to som er døde ville ikke teste seg for korona. Begge skal ha vært syke før de døde. De ville ikke ha hjelp av helsepersonell. Det ble oppdaget at de var smittet etter at de var døde.

Nyhetsbyrået NTB skriver at mannen var kjent i miljøet for de som tror på konspirasjons-teorier. Det har blitt kjent at han ikke trodde på at korona-viruset. Han arrangerte flere samlinger på gården sin for folk med like meninger.

Kommunen vet ikke hvor mange som har vært der. De vet heller ikke hvem som var der. Noen av de som var der, vil ikke samarbeide om å spore smitten. Flere av dem er smittet. Kommunen ber alle som var der om å teste seg.

Alle arrangementer er forbudt i kommunen. Ifølge kanalen NRK kan det ha vært opp mot 20 personer på arrangementene. Kommunen har anmeldt dette til politiet.

Familien til kvinnen som er død skriver at de visste at hun var skeptisk til vaksiner. Hun var også septisk til den offentlige informasjon om korona. Det var nytt for dem at hun var involvert i miljøet som mannen stod for.

– Vi som er pårørende, deler ikke de samme meningene om pandemien. Vi synes det er svært trist at hun nå er død. Og at hun ikke ønsket å ta imot helsehjelp, skriver familien videre.

Mer fra Norge

På forsiden nå