Norge
Bildet viser politifolk i uniform.

Mann diskriminert av politiet

Politiet i Trøndelag har diskriminert en mann i flere år. Det har skjedd som følge av etnisiteten hans.

Trøndelag politidistrikt har diskriminert en mann fordi han har afrikansk opprinnelse. Det mener Diskriminerings-nemnda.

Politiet har stoppet mannen ofte i trafikken. På fem år har de stoppet ham i kontroll ti ganger. Ingen av gangene har mannen gjort noe ulovlig i trafikken.

Mannen mener at han har blitt stoppet så ofte fordi han er mørk i huden. Det er nemnda enig i.

Nemnda mener det er bevist at politiet har forskjells-behandlet mannen. Politiet har skrevet et brev, og svart mannen hva som gjør at de har stoppet ham så ofte. Der står det at det trolig handler om etnisiteten hans.

Nemnda mener at politiet i Trøndelag må vurdere måten de jobber på. De bør gå gjennom hvem de stopper i kontroll. Og hva som er årsaken til at de stopper dem. Det kan også være lurt å skrive en logg, mener nemnda.

Politiet har skrevet logg for bare tre av gangene de har stoppet mannen. Men det er heller ingen krav om å skrive logg for slike kontroller. Det mener nemnda at det er indirekte diskriminerende.

Politimesteren i Trøndelag politidistrikt tar selvkritikk for dette.

– Ingen skal bli diskriminert eller behandlet ulikt av politiet. Det er mitt ansvar som politimester. De ansatte skal oppføre seg godt mot alle. Ingen skal bli stoppet i kontroll bare på grunn av etnisitet, sier politimester Nils Kristian Moe.

Mer fra Norge

På forsiden nå