Norge
Bildet er av Abid Raja og Bent Høie. Begge har på dress og står bak hver sin talerstol.

Høie og Raja med siste nytt om korona

Bent Høie og Abid Raja skal ha presekonferanse om korona. Du kan se den her fra 15.00.

Bent Høie og Abid Raja skal ha pressekonferanse torsdag. Du kan se den nederst i saken. Høie er helseminister. Raja er kulturminister.

Det er færre som trenger hjelp med korona på sykehus. For første gang siden 13. mars er det  under 200 korona-pasienter på sykehus i Norge. De siste ukene har det også blitt færre nye smittede. Mange færre blir smittet nå enn for fem uker siden.

Regjeringen har sagt at det er tre ting som avgjør når Norge kan åpne. I tillegg til færre smittede og færre på sykehus, må flere være vaksinert. Det sa statsminister Erna Solberg 13. april. Hvis alt det går bra, var målet at det i starten av mai ville bli avgjort når Norge kan åpne mer igjen. Det er usikkert om dette nå vil skje fortere.

Helsedirektør Bjørn Guldvog skal også delta på pressekonferansen. Det skal også Line Vold fra Folkehelse-instituttet (FHI).

Det har den siste uken også vært nyheter om hva som skjer med et mulig vaksinepass. Det skal kunne åpne samfunnet for folk som er vaksinert, eller som har hatt korona ganske nylig. Det har blitt sagt at et slikt pass kan være klart allerede i starten av mai.

Det kommer også en egen sak om hva som blir sagt. Den kommer etter at sendingen er ferdig.

Det er Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon som har laget sendingen.

Mer fra Norge

På forsiden nå