Norge

Tror Norge kan åpne som planlagt

Tallene på antall nye korona-smittede fortsetter å gå ned. Det gjør at gjenåpningen av samfunnet kan gå som planlagt.

Korona-smitten i Norge fortsetter å synke. Det siste døgnet ble det oppdaget 222 nye korona-smittede i Norge. Det er 221 færre enn gjennomsnittet den siste uka.

– Vi er absolutt på rett vei, sier Espen Rostrup Nakstad. Han er assisterende helsedirektør.

Han tror at Norge kan åpnes som planlagt. Det mener han er på grunn av god innsats fra innbyggerne, og god smitte-sporing.

– Vi har muterte og mer smittsomme varianter av viruset. Da er det imponerende at smitten går ned. Det gjør at gjenåpningen sannsynligvis kan skje som planlagt.

Også det norske folk er optimistiske. Nå tror flere at smitten i Norge vil fortsette å synke. Det er første gang siden korona kom til Norge. Det viser tall fra Opinion.

I april svarte 30 prosent at de tror smitten vil øke. 40 prosent tror den vil synke. 30 prosent tror antallet blir det samme framover. Forrige uke svarte 46 prosent av de spurte at de tror smittetallene vil synke.

– I alle måneder under pandemien har de fleste trodd at tallet vil øke. April er første måned hvor det ikke er sånn, sier Nora Clausen i Opinion.

Nakstad sier utviklingen i land rundt oss viser at situasjonen fortsatt er usikker. Derfor ber han alle om å fortsette den gode innsatsen.

– Hvis vi fortsetter den innsatsen vi nå har i Norge, vil vi kunne åpne litt etter litt. Uten at det er stor risiko for en ny runde med mye smitte, sier han.

Siste utgave

På forsiden nå