Norge
Bildet er av Bent Høie. Han har kort hår og skjegg med bart.

Høie med nye råd til de vaksinerte

Regjeringen varsler at de skal komme med nye råd om korona. Du kan se det her fra 13.00.

Regjeringen skal ha en pressekonferanse 13.00. Der vil det bli presentert nye råd til folk som er vaksinert mot korona, ifølge helseminister Bent Høie.

– De fleste fullvaksinerte er de aller eldste. De har fått noen råd om at de for eksempel kan klemme sine nærmeste, sier han til kanalen NRK. Nå vil det komme nye råd.

(Du kan se sendingen nederst på siden)

Høie vil vente med å si noe mer om hva de nye rådene handler om. Men han sier det blir kjent på pressekonferansen.

Over 1,2 millioner personer i Norge har fått sin første dose med korona-vaksine. Nesten 310.000 personer har fått to doser. Det gjør at de er ferdig vaksinert.

Neste uke er også første utgave av et korona-sertifikat klar til bruk. Det kan vise om folk er vaksinert eller om de nylig har vært smittet med korona. Det kan også vise at folk svært nylig har testet negativt for smitte. Det er uklart hvilken funksjon sertifikatet skal få i Norge.

I andre land har det gitt folk ulike fordeler. På lengre sikt er det tenkt at det skal bli erstattet av et vaksine-pass. Det skal gjøre det mulig for folk å reise mer. Ifølge NRK er det ingen sammenheng mellom de nye rådene og et korona-sertifikat.

Justisminister Monica Mæland skal også delta på pressekonferansen. Det er varslet at det blir strengere regler for folk som kommer til Norge fra fem land. De er India, Bangladesh, Irak, Nepal og Pakistan.

Det samme skal helsedirektør Bjørn Guldvog og Line Vold. Hun er avdelingsdirektør i Folkehelse-instituttet (FHI).

Det kommer også en egen sak om hva som blir sagt. Den kommer etter at sendingen er ferdig.

Det er Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon som har laget sendingen.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå