Norge

– Smitten synker ikke lenger

I flere uker har det vært nedgang i antall nye korona-smittede per døgn i Norge. Nå virker det som at antallet har flatet ut.

Det siste døgnet ble det oppdaget 524 nye korona-smittede i Norge. Det er 47 flere enn gjennomsnittet de siste sju dagene. Og 48 flere enn snittet for en uke siden.

Etter flere uker der smitten har sunket, er det nå ikke lenger en nedgang. Smitten har flatet ut.

Gjennomsnittet på antall nye smittede de sju siste dagene er 477. Det er stigende sammenlignet med snittet for sju dager siden. Da var snittet 476.

– Det er et tegn på at smitten flater ut i landet, og at det ikke lenger er en nedgang. Det sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad til nyhetsbyrået NTB.

Han mener at en forklaring kan være at smitten øker i noen få kommuner. Det er oppdaget mange smittede i blant annet Kristiansand, Halden, Lørenskog og Skien det siste døgnet.

– I de fleste andre kommuner er det heldigvis fortsatt nedgang. Det ser også ut til at det er stabilt i Oslo. Selv som det har flatet en del ut også der, sier Nakstad.

I Oslo er det blitt registrert 148 nye smittetilfeller det siste døgnet. Oslo har nå hatt 14 dager med under 200 nye smittede per døgn.

Det er tatt over fem millioner korona-tester i Norge. 111.686 personer har testet positivt.

Totalt har 1.219.883 personer fått første dose av korona-vaksinen. 308.930 personer har fått andre dose.

Tirsdag var 206 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var én færre enn dagen før.

Til sammen er 736 korona-smittede personer døde i Norge. Om pasientene har dødd av eller med korona, er ikke alltid mulig å vite.

Over 60 prosent av de døde har fylt 80 år. 16 personer under 50 år har dødd med korona.

Mer fra Norge

På forsiden nå