Norge
Bildet er av et par som sitter på en benk og ser utover vannet. Utsikten er fra Ekeberg i Oslo. Det er småbåthavn til venstre i bildet. Byen og havna for ferjene til Danmark og Tyskland er i bakgrunnen.

Neste uke bytter nord og sør på å ha fint vær

Det er varslet fint vær sør i Norge 1.mai-helga. I nord er det varslet mye slutt og snø. Neste uke kan det bli helt motsatt.

Den siste tiden har folk i Sør-Norge stort sett kunne nyte sol og fine dager. Samtidig har Nord-Norge måtte holde ut med vinter. Slik skal det være de neste dagene også, men så er det slutt. Folk i sør må nyte sola mens de kan. Fra starten av neste uke bytter landsdelene vær.

– Det ser ut til at det blir Sør-Norge som får det klart beste været 1. mai. Det kan bil noen spredte byger. Det er i så fall veldig lokalt, sier Martin Granerød til nyhetsbyrået NTB. Han er meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Det fine været skal være på Østlandet, Sørlandet og Vestlandet. Ifølge Granerød vil det bli rundt 10–12 grader på det varmeste.

Det har vært mye nordavind, sludd og snø fra Trondheims-fjorden og lenger nord. Men nå ser det ut til at det kan bli behov for solbriller etter helga.

Selv om det blir fint vær i nord, så trenger det ikke bety at det blir varmt og godt.

– Temperaturene på dagtid vil holde seg ganske nært null grader på dagtid, men man kan få noen solrike dager, sier Granerød.

Han sier det kan bli en del vind fra øst og sørøst neste uke. Det er ofte godt nytt for mye av Nord-Norge. Det blir ofte mer skyer i Øst-Finnmark og på vidda, og noen ganger blir det også litt nedbør. Men det blir også ofte fint vær fra Nordkapp og lenger vest i nord.

I Sør-Norge kan det bli både regn, sludd og snø. Det kan komme snø så langt ned som rundt 200 meter over havet.

– I områder på kysten vil nok dette komme som regn. Men det kan komme snø litt lenger innover i innlandet, sier Granerød.

Noen steder vil været endre seg allerede fra mandag. Men det er først tirsdag det er ventet at den store endringen skjer.

Været som er varslet er trolig godt nytt for folk i sør som er allergisk mot pollen. Ifølge pollen-varselet er det kraftig spredning av pollen fra bjørk på Østlandet nå.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå