Norge
Bildet viser politiadvokat Rita Parnas.

Siktede fengslet i fire uker

Torsdag ble mannen som er siktet for drapet på Frogner i Oslo, varetekts-fengslet. Så ble det bestemt at han skulle legges inn på psykiatrisk sykehus.

Mannen som er siktet for drapet på en kvinne i Oslo, er varetekts-fengslet i fire uker. Onsdag ble en kvinne skutt og drept på Frogner i Oslo.

Den siktede får ikke motta verken brev eller besøk. Han får heller ikke følge med på medier. Det sa politiet i Oslo torsdag.

Oslo tingrett mener det er fare for at den siktede 39-åringen vil forsøke å påvirke etterforskningen. Det er dersom han ikke fengsles.

– Det er etter rettens syn en reell mulighet for at siktede kan greie å ødelegge bevis. Bant annet ved å fjerne spor og påvirke vitner. Og retten mener at han mest sannsynlig kommer til å benytte denne muligheten hvis han løslates. Saken er svært alvorlig. Og siktede vil ha interesse av å ødelegge bevis, skriver Oslo tingrett i kjennelsen.

Torsdag var den siktede ennå ikke avhørt av politiet.

– Vi håper at vi får avhørt ham i dag eller så snart som mulig. Slik at han kan bidra til å fjerne noe av den faren for å ødelegge bevis som er nå. Slik at vi kan få litt flere opplysninger som han sitter på, sa Rita Parnas torsdag. Hun er politiadvokat.

Advokat Ole Petter Drevland er siktedes forsvarer. Han sa senere at 39-åringen skal legges inn på psykiatrisk sykehus.

– Jeg har ikke fått snakket med min klient siden i går. Men han ble i morges overført til Oslo fengsel. Og de vurderer nå at han er såpass mentalt sliten og syk at han blir innlagt på psykiatrisk, sier Drevland til kanalen NRK.

Onsdag morgen ble en kvinne i 50-årene skutt og drept på Frogner i Oslo. Den siktede 39-åringen ble pågrepet kort tid etter. Da var han i en bil på veien E18. Han meldte seg for en politi-patrulje på stedet.

Politiet mener at drapet ikke virker tilfeldig. Drapsofferet og den siktede mannen har vært i en byggekonflikt med hverandre. Den har vart siden 2016.

Mannen ble før jul dømt til å betale kvinnen 11,8 millioner kroner i erstatning.

– Politiet ser på alle muligheter, og dette er en av flere mulige teorier. Politiet er opptatt av å se på hva som har skjedd før drapet. Det er kanskje det vi må se nærmere på, hva som har medført at dette skjedde nå. Dette har jo vært en langvarig konflikt, sa politiadvokaten.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå