Norge
Bildet viser Universitetssykehuset Nord-Norge.

Spedbarn innlagt - foreldrene siktet

En baby er innlagt på sykehus med skader. Politiet mistenker vold. Foreldrene til barnet er siktet.

Politiet vil fengsle et foreldrepar. Det er etter at et spedbarn ble innlagt på Universitets-sykehuset Nord-Norge denne uka. Foreldrene sier de ikke har straffskyld.

– Barnet er noen måneder gammelt. Det er innlagt på sykehus på grunn av skader. De kan skyldes at barnet er utsatt for vold, sier Elin Norgård Strand i en melding til pressen. Hun er påtaleleder i Troms politi-distrikt.

Avisa Nordlys skrev om saken først.

Politiet etterforsker nå om skadene skyldes vold. Eller om skadene har en annen forklaring. Spesial-politiet Kripos hjelper Troms politi-distrikt i etterforskningen. Foreldrene er siktet for mishandling i nære relasjoner. Eller for å ha hjulpet til med dette. Familien bor i Troms.

Foreldrene kom selv med barnet til Universitets-sykehuset i Nord-Norge tidligere denne uka. Det skriver Nordlys.

– Slik saken står nå, mener vi det er grunn til å mistenke at skadene er påført av én eller begge foreldrene. Vi mener det er nødvendig med varetekts-fengsling. Det er for å unngå at bevis skal gå tapt, sier Strand.

Politiet ber om to ukers varetekt for foreldrene. De to foreldrene er i 30-årene. De sier de ikke har straffskyld.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå