Norge
Bildet viser byrådsleder i Bergen, Roger Valhammer.

Fjerner korona-regler for de yngste i Bergen

Barn og unge får drive med idrett innendørs. Alle andre regler vil fortsatt gjelde for Bergen kommune.

Bergen kommune åpner for innendørs idretts- og fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år. Ellers blir korona-reglene i byen forlenget til 12. mai.

Byrådsleder Roger Valhammer sier at smitte-situasjonen i byen fortsatt er alvorlig.

Smitten blant folk i alderen 13 til 19 år har blitt litt mindre.Derfor blir de strengeste reglene for dem nå fjernet. Likevel anbefaler Valhammer å trene ute, til de som har mulighet til det.

Flere medier har meldt om store fester i Bergen. Det har mange reagert på. Derfor anbefaler byrådslederen å møte få mennesker både ute og inne.

Helsebyråd Beate Husa kom med kraftigere kritikk av festene.

– Hvis noen som er smittet er med på disse festene, kan det føre til et mareritt for smittesporingen, sier hun.

Hun advarer om at det kan bli behov for strengere regler før 17. mai. Helsebyråden forteller også om enda et problem. Noen folk nekter å gå i karantene og isolasjon. Hun minner om at dette er straffbart.

Dagens strenge regler i Bergen ble innført 19. april. Det er fortsatt påbud om munnbind der det ikke er mulig å holde en meters avstand. Det er kun lov med to personer på besøk hjemme. Og svømmehaller, badeland og lignende må stort sett holdes stengt. Svømmehaller vil nå kunne åpne for noen, blant annet for skolesvømming. Det er lov med alkoholservering dersom det er servering av mat på stedet.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå