Norge
Bildet viser en politibil utenfor et åsted.

Moren så drapet i Halden

En kvinne skal ha drept sin egen bror i Halden mandag kveld. Moren deres var vitne til drapet.

Moren så at sønnen hennes ble drept med kniv av datteren hennes. Nå er datteren i 40-årene siktet for drapet på sin egen bror.

Det var mandag kveld at en mann ble funnet drept i en leilighet i Halden sentrum. Søsteren hans er siktet for drapet. Søsknene bodde i leiligheten sammen, ifølge politiet.

Den siktede kvinnen ble tirsdag avhørt i tre timer. I avhøret kom hun inn på hva hun mener utløste handlingen. Kvinnen har innrømmet drapet. Hun har også godkjent å bli satt i varetekt i fire uker. De to første ukene er med forbud mot brev og besøk.

– Hun har gitt en grei forklaring. Hun har forklart seg noe om hvorfor hun gjorde det. Det sier påtaleansvarlig Anders Svarholt til NTB.

Han går ikke i detalj om forklaringen og eventuelt motiv. Men han sier at ingenting tyder på at kvinnen var utilregnelig.

Advokat Hans Henrik Pettersen er bistands-advokat for foreldrene til søskenparet. Han har snakket med moren, som så drapet på sin egen sønn.

– Moren er helt i sjokk. Det er en dypt tragisk hendelse, sier han til avisa Halden Arbeiderblad.

Politiet har bekreftet at det var et selskap i leiligheten mandag. Ifølge avisa VG var det en bursdagsfeiring.

Naboer i området rundt der drapet skjedde, sier til Halden Arbeiderblad at det var bråk og rop om hjelp mandag kveld.

– Det var tre desperate rop om hjelp. Det var helt tydelig at noe alvorlig var i ferd med å skje. Det hørtes ut som det sto om liv og død, sier Natasha Hammerø.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå