Norge
Bildet er av statsminister Erna Solberg. Hun har en mikrofon foran seg og ser mot sin høyre side. Det er lyseblå vegg bak henne.

Solberg skal si hva som er nytt om korona

Erna Solberg skal ha pressekonferanse onsdag. Den skal handle om blant annet vaksine-sertifikat. Du kan se sendingen her fra 13.00.

Den siste tiden har det blitt færre smittede med korona i Norge. Det gjør at det er mulig å håpe på gode nyheter fra regjeringen tirsdag. Det skal være pressekonferanse klokka 13.00.

(Du kan se sendingen nederst i saken)

Regjeringen skriver at det vil bli presentert noe nytt om vaksine-sertifikater. Det har blitt jobbet med to ulike typer sertifikat.

Det ene er det som blir kalt vaksine-pass. Det skal gjøre det mulig å reise ganske fritt i Europa. Det andre er et som skal være for Norge. Om det blir som i Danmark, så kan det bety at mer av samfunnet er åpent for folk som er vaksinert. Det er uklart hva som kan bli åpnet, og hvilket sertifikat det skal bli sagt mer om onsdag.

For regjeringen har sagt at det er tre ting som avgjør når Norge kan åpne. Færre må bli smittet, og færre må ha behov for hjelp på sykehus. I tillegg må flere være vaksinert. Det sa statsminister Erna Solberg 13. april. Hvis det ble mindre smitte, så var målet å kunne starte jobben med å åpne mer av Norge i starten av mai. Hun sa det kan skje i slutten av mai.

Helseminister Bent Høie og kulturminister Abid Raja skal også delta. Raja har også ansvar for idrett i regjeringen. Til helga er det planlagt at Eliteserien i fotball for menn skal starte. Men lagene venter på et klart svar fra Raja. Det er de lovet i starten av mai.

Bjørn Guldvog er helsedirektør. Line Vold er avdelingsdirektør i Folkehelse-instituttet. De skal også være med på pressekonferansen.

Det kommer også en egen sak om hva som blir sagt. Den kommer etter at sendingen er ferdig.

Det er Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon som har laget sendingen.

Mer fra Norge

På forsiden nå