Norge

Flere har lest aviser under pandemien

Selv med færre aviser på papir, har vi lest mer nyheter det siste året.

I løpet av korona-pandemien har vi lest mer nyheter enn normalt. Det er til tross for at færre aviser utgis på papir. Folk leser mer nyheter på nett. Det viser en undersøkelse fra Forbruker & Media.

82 prosent sier de leser minst én avis digitalt eller på papir hver dag. Bruk av digitale aviser har økt med ni prosent det siste halvåret. I 2020 leste vi 15 prosent mindre aviser på papir enn året før.

For første gang bruker over sju av ti nordmenn digitale norske aviser daglig. Det er flere enn som ser på lineær TV.

Flest bruker mobilen for å lese nyheter. Seks av ti bruker mobilen daglig for å sjekke norske nettaviser. Tre av ti bruker PC.

– Tallene viser utviklingen vi så allerede før korona-pandemien kom til Norge. Og det har økt mer det siste året, sier Randi S. Øgrey. Hun er administrerende direktør i Mediebedriftenes Landsforening.

VG er Norges desidert største mediehus. Over 2,2 millioner mennesker leser avisen enten på nett eller papir. NRK har nesten 1,6 millioner brukere. Dagbladet har 1,3 millioner brukere. Og TV 2 har én million brukere.

Aftenposten, Nettavisen og E24 følger videre på listen. Alle disse har over en halv million brukere.

Flere av de største nyhetsmediene er kun digitale. Men mange gis fortsatt ut fysisk på papir.

Aftenposten er Norges største papiravis. Omtrent 282.000 leser avisen på papir daglig. VG har 162.000 lesere på papir. Og 110.000 leser Klassekampen på papir.

I 2020 hadde 23 magasiner flere lesere. 40 hadde færre lesere. det vil si at færre leste magasiner på papir enn i 2019.

Magasinene som har fått flere lesere, sier noe om folks liv under pandemien. Blader som Alt om fiske, i Form, Jakt, Norsk Landbruk, På TV og Vi Menn Båt er de som har økt mest.

Mer fra Norge

På forsiden nå