LIVE:

Solberg skal si hva som er nytt om korona

Statsminister Erna Solberg skal si hva som er status for korona i Norge. Hun har også mer informasjon om planen for vaksiner. Du kan se det her fra 18.00.

Færre personer blir smittet med korona i Norge enn for noen siden. Færre har behov for hjelp på sykehus. Og stadig flere blir vaksinert. Solberg har sagt at dette vil være viktig for at Norge skal kunne åpne igjen fra slutten av mai. Hun har kalt inn til en pressekonferanse onsdag.

(Du kan se sendingen nederst i saken)

Norge har satt over to millioner vaksinedoser til nå. Og Folkehelse-instituttet (FHI) tror alle over 18 år kan være ferdig vaksinert før høsten. Regjeringen har en plan for når ulike grupper skal få vaksine. Den skal være et tema på pressekonferansen. Ulike eksperter har kommet med flere råd til myndighetene den siste uka.

Både at unge mellom 18 år og 25 år skal få vaksine før andre under 45 år. Og at det kan være mulig for noen få personer å be om vaksine fra AstraZeneca. Et annet råd er at Norge bør slutte helt å bruke den samme vaksinen. Det er også et forslag om at Norge bør la være å bruke vaksinen fra Janssen.

Det er Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon som har laget sendingen.

Siste utgave

På forsiden nå