Norge
Bildet viser byrådsleder i Oslo Raymond Johansen.

Videregående i Oslo på gult nivå fra tirsdag

Videregående skoler i Oslo går til gult nivå fra tirsdag 18. mai. Men ingen andre korona-regler i byen blir mindre strenge foreløpig.

Fra tirsdag 18. mai blir det gult nivå av smittevern på videregående skoler i Oslo. Ellers blir det ingen endringer i byens korona-regler ennå. Endringer kan tidligst skje fra 27. mai.

– Jeg er glad for at smittetallene fortsatt går ned i Oslo. Nedgangen har flatet noe ut. Så vi må fremdeles gå forsiktig og kontrollert fram. Men byrådet mener at det er forsvarlig å holde fast ved planen om å innføre gult nivå i videregående skole neste uke, sier Raymond Johansen i en pressemelding. Han er byrådsleder i Oslo.

Kommunen skal masseteste elever ved videregående skoler. Det skal skje fra neste uke.

Voksenopplæringen vil fortsatt være på rødt nivå.

Resten av tiltakene i Oslo forlenges til 27. mai. Nina Solli reagerer på dette. Hun er regiondirektør i arbeidsgiver-organisasjonen NHO. Hun er frustert på vegne av bedriftene som driver med servering og uteliv i Oslo.

– Det er urimelig å holde en hel bransje utenfor i gjenåpningen. Dette er små bedrifter som er helt avhengig av å kunne ha omsetning i årets viktigste måneder. Disse bedriftene har investert mye i å tilrettelegge for godt smittevern. Og de er gode på å håndheve smittevern-reglene. Det skriver hun i en epost til nyhetsbyrået NTB.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå