Norge

Mye bråk på 17. mai i hele landet

Politiet melder om mye bråk og store samlinger av ungdommer 17. mai.

I flere byer meldte politiet om bråk mandag. Mange samlet seg for å feire nasjonaldagen 17. mai.

I Fredrikstad ble politiet angrepet av ungdommer. De kastet steiner og flasker. Flere politibiler og helikoptre rykket ut. Øst politidistrikt sa at flere hundre ungdommer var aggressive. Mange hadde drukket mye alkohol.

På Jessheim var mange unge tenåringer samlet. Noen av dem var så fulle at de ikke klarte å løpe fra politiet.

Mer enn 400 ungdommer samlet seg på Vaulen badeplass sør for Stavanger sentrum. Politiet meldte om bråk. Det skal ikke ha vært russ.

– Noen av dem er ganske vanskelige å ha med å gjøre. Vi har bedt foreldre ta kontakt med sine ungdommer for å få dem hjem, sier Steinar Knudsen i Sørvest politidistrikt.

I Telegrafbukta i Tromsø samlet 200-300 ungdommer seg. Én person skal ha blitt slått ned, ifølge Troms politidistrikt. Ellers skal ungdommene har oppført seg fint.

Også i Bergen og Kristiansand er det meldt om unge som sloss.

I Oslo ble et 17. mai tog stanset i Karl Johan. Det var folk som demonstrerte mot korona-regler. Tidlig på kvelden samlet ungdommer seg utenfor Oslo S. Det var ungdommer ned i tolvårs-alderen. De samlet seg i gjenger på opptil 20 personer.

Natt til 17. var det samlet en del russ i parker i Oslo.

I Gol var det folk på taket på en russebil i fart. Sjåføren ble anmeldt. Det kan ha vært kjøring med promille, ifølge politiet.

Også i Møre og Romsdal fikk politiet meldinger om folk på taket på russebiler.

– Dette kan føre til at sjåføren mister førerkortet. Passasjerer skal under fart være inne i bilen, fastslår politiet.

Siste utgave

På forsiden nå