Norge

Ambulanse-kapreren får dommen torsdag

Aktor har bedt om 12 års forvaring for mannen som kapret en ambulanse i Oslo. Mannen er tiltalt for sju forsøk på drap. Torsdag kommer dommen.

En mann kapret en ambulanse i Oslo i 2019. Mannen er blant annet tiltalt for sju forsøk på drap. Påtalemyndigheten har bedt om 12 års forvaring. Dommen kommer torsdag ettermiddag.

– Det er vel ikke noen overdrivelse å si at han er spent på dommen. Det sier advokat Øyvind Bergøy Pedersen til nyhetsbyrået NTB.

Torsdag klokken 15 får hans klient sin dom i Oslo tinghus. Mannen er tiltalt for å ha kapret en ambulanse på Rosenhoff i Oslo i 2019. Så kjørte han vilt rundt i trange gater på Torshov. Han kjørte på en barnevogn. Oppi lå to babyer på sju måneder.

Påtalemyndigheten mener at mannen forsøkte å drepe i alt sju mennesker. De mener han prøvde å kjøre på dem med ambulansen. I tillegg er mannen blant annet tiltalt for å ha av narkotika, trusler med skytevåpen og for å ha våpen på offentlig sted.

Rettssaken gikk i Oslo tingrett i april. Da erkjente mannen straffskyld på alle punktene i tiltalen. Bortsett fra forsøk på drap og trusler mot politiet med ambulansen. Mannen sa at han ikke hadde hatt til hensikt å drepe noen.

Påtalemyndigheten lba om 12 års forvaring med en minstetid på åtte år.

Pedersen mener at det ikke er bevist at mannen hadde tenkt å drepe. Han sier det ikke er riktig å dømme mannen til forvaring.

– Han venter og er innstilt på å få en svært streng straff. Det han har erkjent, tilsier en streng straff. Men han er spent på hva retten mener om punktene det er uenighet om. Og om det blir forvaring eller en tidsbegrenset straff, sier forsvareren.

Alle draps-forsøkene er ført opp som egne punkter i tiltalen. Retten skal vurdere skyld for hvert av dem.

Pedersen vil foreløpig ikke si om hans klient kommer til å anke hvis han blir dømt for forsøk på drap.

Statsadvokat Alvar Randa er aktor i saken. Han sier han trolig ikke vil si om han vil anke saken torsdag.

– Jeg har selvfølgelig tenkt på forskjellige utfall. Men jeg har såpass respekt for rettens vurderinger at jeg må bruke litt tid. Jeg må sette meg inn i hvordan de begrunner dommen. Det må jeg gjøre før jeg tar stilling til om jeg skal godta dommen eller anke, sier Randa.

Siste utgave

På forsiden nå