Norge
Bildet er av statsminister Erna Solberg. Hun har en mikrofon foran seg og ser mot sin høyre side. Det er lyseblå vegg bak henne.

Skal si mer om gjenåpningen av Norge

Erna Solberg skal si mer om sin plan for å åpne Norge igjen. Du kan se det her fra klokka 11.30.

I over 14 måneder har Norge vært mer eller mindre stengt som følge av korona. Statsminister Erna Solberg har innkalt til en pressekonferanse fredag. Der skal hun si mer om planen for å åpne Norge igjen.

(Du kan se sendingen nederst i saken)

For regjeringen har sagt at det er tre ting som avgjør når Norge kan åpne. Færre må bli smittet, og færre må ha behov for hjelp på sykehus. I tillegg må flere være vaksinert. Det sa statsminister Erna Solberg 13. april.

Noe er allerede åpnet igjen. Men det har ikke ført til at flere er smittet. Flere er vaksinert. Torsdag var det for første gang siden februar færre enn 100 personer som trengte hjelp for korona på sykehus. Ifølge nyhetsbyrået NTB skal Solberg si mer om når det er mulig å mulig å åpne mer.

Solberg får også med seg tre statsråder til å si hva de vil gjøre. Det er Guri Melby, Bent Høie og Kjell Ingolf Ropstad. Melby er kunnskapsminister, Høie er helseminister og Ropstad er familieminister.

Camilla Stoltenberg og Bjørn Guldvog skal også delta. Stoltenberg er direktør i Folkehelse-instituttet (FHI). Guldvog er helsedirektør.

Det kommer også en egen sak om hva som blir sagt. Den kommer etter at sendingen er ferdig.

Det er Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon som har laget sendingen.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå