Norge

Norsk kvinne i Syria er siktet

En norsk kvinne er siktet for å ha vært med i terror-gruppa IS. Kvinnen er i en leir i Syria med barna sine.

Den norske kvinnen er i Al-Hol-leiren i Syria. Hun har et barn som er alvorlig sykt. Nå er hun siktet for å ha vært med i terror-organisasjonen IS. Det opplyser Politiets Sikkerhetstjeneste (PST).

Advokat Nils Christian Nordhus er kvinnens forsvarer. Han mener dette er et signal til regjeringen. Han sier de bør hente kvinnen for å få oppklart saken. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Men PST sier at det ikke er aktuelt.

– Flere andre er blitt internasjonalt etterlyst. Akkurat nå er det ikke aktuelt i denne saken, sier Trond Hugubakken i PST til NTB. Han er kommunikasjons-direktør.

Det er statsadvokaten som er med på å bestemme om noen skal etterlyses internasjonalt.

Kvinnen ønsker å bidra i etterforskningen ved avhør, sier advokat Nordhus.

PST vil ikke si noe om hvorfor kvinnen er siktet nå. Hun var før mistenkt i saken.

Kvinnen er 29 år gammel. Hun er mor til blant annet en fire år gammel gutt. Fireåringen skal ha sykdommen cystisk fibrose. Barnet må på sykehus for å få god behandling for denne sykdommen. Sykehuset i leiren kan ikke gi behandlingen som er nødvendig.

Politikerne i Norge har også engasjert seg i saken. I forrige uke sa Stortinget nei til å hente kvinnen og sønnen tilbake til Norge.

Gutten har vært i flyktningleiren siden mars. Der bor han sammen med moren og lillesøsteren. Familien kom ut fra byen Baghouz i Syria. Den var styrt av terror-organisasjonen IS.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå