Norge
Bilde 1 av 6

Oslo åpner litt: – Helt fantastisk!

Fra onsdag kan folk i Oslo møtes på kafé, spise på restaurant og trene på treningssenter.

Onsdag åpnet Oslo litt mer. Nå er det igjen mulig å trene på treningssenter. Kaffen kan nytes i kopper av porselen i stedet for papp. Du kan spise på restaurant. Nye filmer kan sees på kino. Og du kan drikke øl på bar.

Oslo er litt mer som normalt. Det er det mange som er glade for.

Bare ett kvarter etter åpning var det flere folk på kafé Liebling på Grünerløkka.

– Det er helt fantastisk å ha gjester her igjen! Vi har gledet oss veldig til dette, sier jentene bak disken. De smiler alle bredt under munnbindene.

Ved et bord i hjørnet sitter to kusiner for første kafébesøk på flere måneder. De har savnet å kunne ha et sted å treffe folk over en kaffe. Onsdag møttes de for frokost.

– Det har vært trist å ikke kunne sitte på kafé. Vi har savnet det. Det blir mange besøk framover, sier Hanna Haraldseid.

På kafeen Boulangerie M på Ensjø sitter en gjeng studenter. Kollokvie-gruppa leser til muntlig eksamen i pedagogikk.

– Det er helt skjønt å sitte på kafé igjen. Åpningen var perfekt timet til muntlig eksamen, sier Morten Amda Berg.

– Men det er litt rart også. Jeg er så vant med det skjoldet som masken er foran ansiktet når jeg er ute blant mennesker. Det føles litt nakent uten, sier Tom Stian Lenningsvik.

Utenfor treningssentret Sats på Ringnes Park stod folk i kø. Ut av døra kommer venninnene Anniken Denstad og Marie Fladmark. De har hatt første trening på Sats siden november. Onsdag trente de overkropp.

– Det var skikkelig deilig å trene på senter igjen! Jeg er så lei av å trene hjemme på stuegulvet, sier Denstad.

Fladmark innrømmer at det har blitt litt mindre trening det siste halve året.

På Nordstrand var det mange inne på kafé. Nesten alle bordene på Kaffebrenneriet var fulle. Noen jobbet, andre var der for å treffe folk til både hyggelige og mer alvorlige samtaler. På restauranten Egon like ved, var det tomt på uteserveringen. Årsaken kan ha vært været.

Disse reglene fjernes i Oslo fra onsdag:

* Kafeer, skjenkesteder og restauranter kan åpne igjen. Det åpnes for skjenking til klokken 22. Fra 27. mai trenger du ikke kjøpe mat for å få servert alkohol.

* Treningssentre og svømmehaller åpner. Det er strenge regler for antall og avstand. Forbud mot gruppetrening.

* Det åpner for innendørs trening og aktiviteter for barn og unge under 20 år. Gruppene kan være på maks 20 personer.

* Kino, teater, og andre steder for kultur og underholdning kan åpne. Det kan være opptil 20 personer med faste plasser.

* Museer og gallerier kan åpne. Det er regler for antall personer som kan være der samtidig.

* Det åpner for arrangement inne for opptil 20 personer når det er faste plasser. Det gjelder også gudstjenester, bønnesamlinger, vielser, dåp og lignende ritualer.

* Utendørs åpnes det for arrangement for inntil 50 personer med faste plasser. 30 personer kan samles uten faste plasser.

* Fritidsklubber åpner for inntil 20 personer om gangen.

Siste utgave

På forsiden nå