Norge
Aktor under rettssaken Irlin Irgens.

Sier han ble banka opp i fengsel

Mannen som er tiltalt for drapet på Halil Kara på Prinsdal Grill i Oslo, sier han ble banket opp i fengselet.

Mannen som er tiltalt for drapet på Halil Kara forklarte seg i retten onsdag morgen. Tre personer må i retten for drap eller medvirkning til drap. I tillegg er to personer tiltalt for å ha hjulpet drapstiltalte med å rømme. Ingen av dem erkjenner straffskyld.

10. januar i fjor ble Halil Kara skutt og drept. Det skjedde utenfor Prinsdal Grill i Oslo. Tirsdag startet saken i Oslo tingrett. Den skal vare til 17. juni.

– Jeg vil begynne med å si at det som har hendt, er en tragedie. For familiene, miljøet, alle de fornærmede og vitner. Det sa mannen som er tiltalt for drapet. Han er 21 år gammel.

Han bekreftet at det var han som oppsøkte Kara utenfor Prinsdal Grill. Han bekreftet også at han hadde pistol og en kniv. Men at det var ukjent for ham at det var en kule i skytevåpenet. Han mener han har blitt forsikret om at det ikke var kuler i våpenet.

Kara kjørte bil sammen med tre andre venner den kvelden han ble skutt. Den tiltalte fulgte etter bilen. Han sier at det var flere grunner til at han fulgte etter. En av vennene til Kara skal ha vært voldelig mot en av vennene til den tiltalte.

– Det er vanskelig for meg å snakke om disse tingene. Jeg er redd for å nevne navn, sier tiltalte.

Politiet mener at konflikten er mellom kriminelle miljøer på Holmlia og Mortensrud. Den tiltalte sier seg uenig i dette. Statsadvokaten spurte mye om konflikten.

– Det er vanskelig for med å snakke om disse problemene. Jeg hadde en episode i fengselet i Sarpsborg. Jeg ble banket og slått av en som kjenner dem fra Mortensrud. Jeg har ikke lyst til å ha noen problemer med andre. Jeg vil ikke bli med i en konflikt som jeg ikke har noe med å gjøre, sier den tiltalte.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå