LIVE:
OSLO, NORGE 20210312. 
Justis- og beredskapsminister Monica Mæland og helse- og omsorgsminister Bent Høie under pressekonferanse om koronasituasjonen i forbindelse med påskeferie.
Foto: Berit Roald / NTB

Siste nytt fra regjeringen om korona

Bent Høie og Monica Mæland skal si hva som er nytt om arbeidet med korona i regjeringen. Du kan se det her fra 13.00.

Regjeringen skal ha pressekonferanse onsdag. Helseminister Bent Høie og justisminister Monica Mæland skal delta på den. De skal si hva regjeringen gjør for å stoppe korona i Norge. Det kan også komme nye regler.

(Du kan se sendingen nederst i saken) 

Det er allerede varslet nye regler for studenter som kommer hjem til Norge fra andre land. De må fortsatt være på i karantene på hotell. Men de skal slippe å betale for det selv. Slik blir det fra 27. mai.

Samme dag er det også tid for å fjerne flere regler i Norge. Det blir mulig å være samlet flere av gangen igjen, både hjemme og på arrangement.

Natt til 26. mai ble det også slutt på de strenge reglene for kommuner i Viken. De skal nå få bestemme selv hvor strenge regler de skal ha.

Samtidig har det blitt mer smitte i andre deler av Norge. Det er uklart om dette kan føre til en endring av planen for hvor fort Norge kan åpne.

Line Vold og Espen Nakstad skal også delta. Vold er avdelings-direktør i Folkehelse-instituttet (FHI). Nakstad er assisterende helsedirektør.

Det kommer også en egen sak om hva som blir sagt. Den kommer etter at sendingen er ferdig.

Det er Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon som har laget sendingen.

Mer fra Norge

På forsiden nå