Norge
Nikolai Astrup på en pressekonferanse.

Dropper anonym jobbsøking

Folk fikk søke på jobber i staten uten å si navnet sitt. Slik håpet regjeringen at flere innvandrere ville bli kalt inn til intervju. Men tiltaket virket ikke, viser en ny rapport.

Regjeringen ønsket at flere innvandrere skulle få muligheten til å komme på jobbintervju. Folk fikk søke på jobber i staten uten å si navnet sitt. Det skulle bidra til at flere innvandrer fikk tilbud om jobb. Søkere med pakistansk navn har 25 prosent mindre sjanse til å bli innkalt til intervju. Det er sammenlignet med søkere med norske navn. Det viser en undersøkelse.

– Arbeidsgivere er ofte skeptiske til innvandrere. Det sier Hoger Amin Karadaki til kanalen NRK. Han kom til Norge fra Nord-Irak som 18-åring.

Nå dropper regjeringen tiltaket om anonym søknad. En ny rapport viser at det ikke virket slik de ønsket. Innvandrere ble kalt inn til intervju. Dette skjedde uansett om de fortalte navnet sitt.

– Resultatet var ikke det vi håpet på, sier Nikolai Astrup til kanalen NRK. Han er kommunal og moderniserings-minister.

Regjeringen har satt inn andre tiltak. De kommer til å holde kurs for dem som jobber med å skaffe folk til ledige jobber.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå