Norge

Hard kamp om jobb i butikker under korona

Over 100.000 personer søkte på nesten 600 jobber hos butikk-kjeden Kiwi i fjor. Men jobbene kan bli borte raskt.

Korona-pandemien har ført til mange nye jobber i matbutikkene. I fjor ansatte butikk-kjeden Kiwi 2.000 personer. I Norgesgruppen ble det ansatt 3.000 flere personer i fjor, skriver Dagens Næringsliv. Norgesgruppen eier butikk-kjedene Kiwi, Meny, Joker og Spar.

Og jobbene i butikk var svært populære.Over 100.000 personer søkte på 578 jobber hos Kiwi i fjor.

Også konkurrenten Coop Øst ansatte mange i 2020. De lyste ut 326 jobber. Litt færre enn 30.000 personer søkte på disse. søknader. Til sammen ansatte Coop Øst 524 nye medarbeidere i fjor.

Norgesgruppen ansatte over 800 personer fast. Men selskapet er usikre på hva som skjer når grensa til Sverige åpner igjen. Grensa har vært stengt under nesten hele korona-pandemien. Da har nordmenn handlet i Norge i stedenfor i Sverige. Folks handlevaner kan bli endret når den åpner igjen, forklarer Kine Søyland i Norgesgruppen til DN. Hun er kommunikasjons-sjef.

Mer fra Norge

På forsiden nå