Norge
Bildet viser justisminister Monica Mæland.

Eldre skal lære å avsløre falske nyheter

Myndighetene vil lære eldre folk å avsløre falske nyheter. Det er en del av regjeringens plan før valget i høst.

Eldre folk skal lære å avsløre falske nyheter. Det er for å hindre påvirkning av stortings-valget i høst. Myndighetene er forberedt på at noen vil forsøke å påvirke valget. Nå kommer de med en plan for å hindre det.

− Fremmede stater som vil påvirke, er en alvorlig trussel mot nasjonal sikkerhet. Det må stanses, sier justisminister Monica Mæland.

De siste årene har det vært flere kampanjer og feil informasjon under valg i flere land. Russland og Iran er blant land som er blitt beskyldt for å forsøke å påvirke de to siste valgene i USA.

Planen regjeringen har laget består av flere punkter. Ett av dem er å lære de eldre å se hva som er falske nyheter. Også resten av befolkningen skal lære det.

I tillegg skal det komme en veileder om hat og trusler mot kandidater som stiller til valg. Mediene vil også inviteres til et møte med regjeringen. Det er for å få bedre sikkerhet under valget.

Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) og Etterretnings-tjenesten skal også være med å sikre at valget blir trygt gjennomført.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå